הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
פוסטים קודמים

הבלוג של "הבית"

לזניה משפחתית

הילדים שלי זוללים את הלזניה הזו עד הביס האחרון - זו דרך מצוינת (וטעימה) לשלב ירקות בארוחה המשפחתית - ארוחה בתבנית אחת! ותודה לאביגיל היקרה על המתכון שהקפיץ לי את המטבח!

המתכון מתאים לתבנית פיירקס (29X20).

מצרכים:

כ-10 דפי לזנייה מוכנים (10 דפים)

500 גרם בשר טחון (בקר/עגל/הודו)

1 בצל גדול קצוץ

1 קישוא קצוץ

1 גזר מגורר

400 גרם רסק עגבניות

2 עגבניות מגורדת על פומפייה או קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

3-4 שיני שום כתושות

3 כוסות מים רותחים

תיבול לתערובת בשר: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל

תיבול לרוטב העגבניות: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1 כפית גדושה סוכר, 1 כפית בזיליקום/ אורגנו יבש.

אופן הכנה:

להכנת הבשר הטחון: במחבת עם שמן מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים את הקישוא והגזר ומטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו כמה דקות תוך כדי טיגון. מתבלים ומסירים מהאש.

במקביל, בסיר עם מעט שמן מטגנים שום כתוש כחצי דקה, מוסיפים את העגבניות המגורדות ומשאירים כחצי דקה, מוסיפים את רסק העגבניות ושופכים את המים הרותחים לסיר. מתבלים ומביאים לרתיחה עדינה, מסירים מהאש ומצננים מעט.

מרכיבים את הלזניה: מעבירים מצקת רוטב עגבניות לתבנית ומעליה מתחילים לבנות את קומות הלזניה, מניחים עלים, מעליהם רוטב, מעליהם בשר ושוב מעט רוטב, מניחים את העלים של הקומה השנייה וכו'. בקומה העליונה ביותר ישבו דפי לזניה עם רוב עגבניות מעליהם. זהו, הכניסו לתנור לחום - 180 מעלות לכ-40 דקות. בתיאבון לכם!

חפשו לפי תגיות
שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon