הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
פוסטים קודמים

הבלוג של "הבית"

הפיצה המשפחתית שלנו - המתכון הסודי

כולנו מחכים למוצאי שבת ל"פיצה והפוקצ'ה של אבא" שנטרפת ע"י כולם בתאווה, ח' היקר הסכים לשתף אותנו במתכון הסודי הקל שלו -

להכנת בצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים קילו קמח שמרים לפיצה, 2 כוסות מים חמימים, שליש כוס שמן זית, 2 כפות סוכר וחצי כף מלח עד לקבלת בצק אחיד.

להכנת רוטב: בקלחת מחמים שימורי עגבניות חתוכות(800 גרם), קופסא קטנה של רסק עגבניות (10 גרם), שתי כפות שמן זית, כמות (נדיבה!) של אורגנו מיובש, כפית אבקת שום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשבע דקות. מסירים מהאש ומצננים.

להכנת הפיצה - מקילו קמח אפשר להכין 3 - 4 פיצות / פוקצ'ות.

מרדדים את הבצק אחרי שתפח (בחורף כשעה וחצי, בקיץ כשעה).

ומרכיבים את הפיצה - מורחים רוטב בנדיבות, מפזרים גבינה צהובה וגבינת מוצרלה מגוררות (בכמויות שמועדפת עליכם - אנחנו מתפרעים). כמובן שניתן להוסיף תוספות לבחירתכם.

טיפ - אם אתם רוצים להשקיע - רכשו מגש פיצה עם חורים ומרחו על התחתית שמן זית בשפע - זה מה שישדרג לכם את הפיצה למקצועית.

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ- 18 דקות.

לפוקצ'ה - מורחים מעל הבצק שתי כפות שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ואבקת שום.

ואופים בתנור שחומם ל- 180- כרבע שעה.

מכינים למשפחה? ספרו לנו ושתפו תמונות!

חפשו לפי תגיות
שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon