הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
פוסטים קודמים

הבלוג של "הבית"

מכינים בורקס פינוקים

אנחנו משוגעים על בורקס כארוחת בוקר פינוקים בסופ"ש או ככה סתם כנשנוש נהדר בין ארוחות, החלטנו להכין יחד בורקסים בייתיים במילויי תפוח אדמה ובמילוי גבינה.

רכשנו ריבועי בצק עלים והפשרנו עפ"י הוראות היצרן.

הכנו את מילויים:

למילוי תפוחי האדמה : מבשלים את תפוחי אדמה עד לריכוך מלא ומועכים אותם לפירה. מתבלים במעט מלח, כף אבקת מרק עוף (פרווה) וכפית שמן זית. חשוב לשמור כחצי כוס ממי הבישול של תפוחי האדמה בצד ולהוסיף לפי הצורך בכדי שהפירה יקבל טקסטורה רכה וקרמית.

למילוי גבינה

בקערה טורפים ביצה, 250 גרם גבינה צהובה מגורדת, כמה כפות גבינה לבנה 5% וחצי כפית מלח.

מניחים במרכז כל ריבוע בצק כפית מהמילוי, עוטפים כמעטפה ומניחים על נייר אפייה.

מברישים בביצה טרופה ומעבירים לתנור לחום 190 מעלות עד שהמאפים זהובים ויפים, מוציאים ומצננים מעט.

הילדים אוהבים לפתוח את הבורקס, להכניס פרוסות ביצה קשה וירקות - בשבילם זה מעדן!

חפשו לפי תגיות
שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon