הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
פוסטים קודמים

הבלוג של "הבית"

היום יום שישי - מחשבות לשבת בימים של קורונה

'היום יום שישי'? אני שואלת את עצמי, כמילות השיר.

היום, אני שוב נזכרת באותם הימים בהם חיינו בחו"ל, בארץ זרה שאין בה 'אווירה' של שבתות וחגים יהודיים. החוויה בחו"ל הייתה לא פשוטה עבורנו כי בארץ, בימים כתיקונם, אני ממש לא צריכה תזכורת שהגיע יום שישי ושהחג בפתח.

בימים ההם במדיסון הרחוקה, יום שישי היה ככל הימים. קמנו בבוקר הלכנו לעבודה וכשחזרנו נכנסה השבת. אין ריח חלות באוויר ואין אווירה של הפסקה או עצירה.

באותם הימים הינו צריכים אנחנו להפוך את היום הזה ליום מיוחד – בעלי היקר אפה את חלות השבת, אני התאמנתי בבישול המטעמים המסורתיים, הדלקנו נרות והכנסנו את השבת אלינו הביתה.

היום, בימים המשוגעים שעוברים על כולנו, אני מנסה לשחזר את חיינו בחו"ל, אני מנסה לתת לשישי-שבת שלי ולחג הקרב משמעות מיוחדת.

כל ימות השבוע אנחנו בבית ואין לאן לברוח, אני מנסה 'לתפוס' שעות עבודה, מנסה להספיק כמה שיותר 'למידה מרחוק', מארגנת את הבית, מפרידה במריבות בין הילדים ויוצאת כשצריך מבית לקניות והשלמות.

החלטתי שזהו, כששישי מגיע אני הולכת לנהוג כמו שהיה בארה"ב לפני 20 שנה:

אני הולכת ליצר את השישי שלי ולהפוך אותו למיוחד!

  • אני מבטיחה לעצמי לא התעסק במטלות הבית

  • אני מבטיחה לעצמי שעה באמבטיה מפנקת

  • אני מבטיחה לעצמי לנוח צהרים (ושישרף העולם!)

  • אני מבטיחה לעצמי לצאת מהפיג'מה לארוחת השבת 😊

אני מקווה שאחרי כל זה יהיה לי יותר כוח וגם סבלנות לשבת עם משפחתי סתם כך ובאמת לעצור להקשיב ולהיות שם איתם ובשבילם.

כולנו כבר זמן ארוך מידי בתוך הקורונה בלי אוויר – לוקחת את השבת הזו בשבילנו – זו המשימה שלי.

ובטח עשיתי לכם חשק לחלה. אז הנה המתכון של דודה סיגל:

להשרות במשך חצי שעה:

  • שמרית + משפר חבילה 1

  • חצי כוס סוכר

  • 1 כוס מים פושרים

אפשר להמיר בקמח שמרים ולוותר על תהליך ההשריה

להוסיף:

  • 2 קג' קמח

  • ¾ כוס שמן

  • 5 כוסות מים פושרים

  • 1 כף מלח (שלא יגע בשמרים)

לערבב את הכל וללוש כעשר דקות.

חפשו לפי תגיות
שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon