הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
חפשו לפי תגיות

הבלוג של "הבית"

עוגת דבש של סבתות בטעם שווקלדי ממכר שילדים אוהבים בקלי קלות!

זו עוגה עסיסית ומשודרגת, שוקולדית וקלה להכנה ממצרכים פשוטים וזמינים בכל בית, עוגה שנטרפת ע"י גדולים וקטנים.

איך מכינים אותה? זה פשוט מאוד - כל מה שאנחנו צריכים זו קערה, מטרפה ידנית פשוטה ותבנית לעוגה.

אפשר מרובעת סטנדרטית ואפשר עגולה בקוטר 26.

מחממים תנור ל- 180 מעלות בטורבו.

בקערה אני טורפת 4 ביצים גדולות, חצי כוס סוכר חם לח (החום הכהה), מוסיפה כוס שמן צמחי ולאחר מכן ממלאה את אותה הכוס בדבש ומעבירה לקערה. (למה? כי השמן שנשאר בכוס יעביר את הדבש בלי ללכלך ולהשאיר סימנים). טורפת היטב ומוסיפה מעט תמצית וניל.

לקערה אני מוסיפה כוס של מים רותחים - כן לא להיבהל - העוגות הספוגיות הרכות בסיסן במים רותחים, כשמוסיפים טורפים היטב בכדי שלא תצא לנו חביתה.

מוסיפים 2 כוסות של קמח ו- 2 שקיקים אבקת אפייה (אפשר שקיק אבקת אפייה וכפית סודה לשתייה - זה עושה את העוגה אוורירית), מוסיפים כפית של קינמון ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ- 25 דקות (תלוי בתנור שלהם, עד שקיסם יוצא עם פירורים).


שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon