עוגיות שוקולד "שלגייה"
לכבוד סופהשבוע הסוער הכנתי עם הילדים העוגיות שכולנו קוראים להן - שילגיות.
כי אין כמו שעה יחד ובטח ובטח בשישי קריר :)
המצרכים :
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
1 חלמון ביצה
30 גרם חמאה
170 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
1/2 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל איכותית
לזרייה:
100 גרם אבקת סוכר
ממיסים את החמאה ושוקולד במיקרו. במיקסר עם וו גיטרה טורפים את הביצים, החלמון, תמצית הוניל והסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים והסוכר. מוסיפים את קמח ואבקת האפייה למיקסר עד להתאחדות המרכיבים. מכניסים את התערובת למקפיא לשעתיים לפחות. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהפריזר, ומכדררים לכדורים קטנים. טובלים היטב את הכדורים באבקת סוכר, ואופים בתבנית עם נייר אפייה כ-7 דקות. העוגיות נשארות מעט רכות במרכז- וזה מטורף!!!
שבת שלום וסופשבוע מתוק וחמים!
