הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
חפשו לפי תגיות

הבלוג של "הבית"

עוגות על מקל Cake Pops

לפני שנים בקשתי מחברתי ענבר להעביר לנו סדנת אפיה משפחתית, שנים עברו מאז ולא מזמן ביתי שאלה אותי אם אני זוכרת את "עוגות על מקל" שעשינו אז בסדנה.

ברור שזכרתי והתרגשתי מאוד להכין עם רותם את העוגות על מקל המהממות - כיף לקחת שעה עם הילדים והנה הם אפילו זוכרים את הסדנה ואת החוויה!

המצרכים (40 מנות):

2 עוגות שוקולד קנויות ( 400 גרם כל אחת)

או אם רוצים עוגת שוקולד בחושה ביתית - שתהיה במשקל סופי של כ-800 גרם (כשתי תבניות אינגליש קייק)

לגנאש

1 קופסה של שמנת מתוקה (250 מ"ל)

300 גרם שוקולד מריר / חלב

לציפוי

500 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן קנולה

סוכריות צבעוניות לקישוט עוגות

חומרים נוספים

מקלות לסוכריות - לא חובה

עטרות נייר בגודל בינוני


אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגנאש: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים 300 גרם שוקולד. ממיסים אותו לחלוטין בשמנת תוך כדי ערבוב.

  2. מפוררים את העוגה המוכנה בקערה גדולה - לפירורים קטנים ואחידים ככל האפשר.

  3. מוסיפים בהדרגה את הגנאש לפירורי העוגה (מאוד יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכולו). מערבבים בעזרת כף את הפירורים והגנאש עד ליצירת תערובת לחה שניתן ליצור ממנה כדורים. בשלב זה חשוב להקפיד לא להרטיב את פירורי העוגה מדי - בלילה רטובה תקשה מאוד על העבודה ותפגום בתוצאה הסופית.

  4. מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה שטוחה. מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים אותם על נייר האפייה. מקפידים לדחוס היטב את הכדורים תוך כדי גלגול, כך הם לא יתפרקו בהמשך. חשוב מאוד לעבוד עם ידיים יבשות - מים על הכדורים ימנעו מהשוקולד המומס מלצפות את הכדור. מכניסים את הכדורים המוכנים למקרר לכשעה או למקפיא לכ-15 דקות.

  5. בינתיים ממיסים את שאר השוקולד במיקרוגל בעוצמה נמוכה למשך 45 שניות. מערבבים מעט וחוזרים על פעולה זו עד להמסה מוחלטת של השוקולד. מוסיפים לשוקולד את השמן, מערבבים היטב ומניחים לו להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.

  6. השלב הזה אינו חובה למי שלא רוצה את הכדורים על מקלות: טובלים כס"מ אחד מהמקל בתוך השוקולד המומס, ומחדירים אותו לתוך כדור העוגה. מקפידים לא להכניס יותר מכ-2 ס"מ של המקל אל תוד הכדור. טבילת המקל בשוקולד מאפשרת את חיבורו לכדור ומקלה על המשך העבודה.

  7. טובלים כל כדור בשוקולד המומס (אם ויתרתם על מקל - השתמשו בכף) ונותנים לעודפי השוקולד לטפטף חזרה אל תוך הקערה. מניחים כל כדור מצופה על התבנית. מקשטים בסוכריות לפני שהשוקולד מתקשה. אם השוקולד המומס התקשה בקערה, ניתן לחממו בשנית במיקרוגל לכ-10 שניות.

  8. מכניסים את הכדורים למקרר עד שהם מתקשים. ניתן לשמור אותם כשלושה ימים במקרר.

המלצה:

משאריות הגנאש והשוקולד המומס אפשר להכין טראפלס שוקולד. מוסיפים ככף ליקר שוקולד או ברנדי (לא חובה) מערבבים יחד, מקררים כשעתיים ומגלגלים לכדורים קטנים. את הכדורים מגלגלים בתוך קקאו לא ממותק. מאחסנים במקרר עד לגמר המלאי.


שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon