הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
חפשו לפי תגיות

הבלוג של "הבית"

מתכון מושלם לתפוחי-אדמה אפויים

טוב תקשיבו - מצאתי את המתכון המושלם לתפוחי-אדמה אפויים – מתכון שהילדים עפו עליו!


מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו


מקלפים 12 תפוחי אדמה אדומים ופורסים אותם לעובי 1 ס"מ.


קוצצים דק 2 בצלים בינוניים


מכינים מרינדה - 1 כפית כורכום, 2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/3 כוס שמן זית

כ-2 כוסות מים רותחים – טורפים היטב.


במחבת מטגנים את הבצל בקצוץ עם ספריי שמן ומעט מלח עד שהבצל מתקרמל. זה לוקח זמן וזה שווה את זה – אל תשתמשו בלהבה גבוהה.


לוקחים תבנית מלבנית סטנדרטית, משמנים מעט ומרפדים בנייר אפייה - מניחים כל תפוח-אדמה בתבנית כשהוא מסודר לפי סדר הפריסה, משטחים בכדי שיראו כמו גג רעפים.


שופכים את המרינדה על תפוחי האדמה ומפזרים את הבצלים המקורמלים באופן אחיד מעל תפוחי האדמה.

עיטפו את התבנית כסף והעבירו לאפייה לשעה.


אחרי שעה, הסירו את נייר הכסף והעבירו ל- ל-210 מעלות לאפייה עד השחמה יפה (כחצי שעה)


הילדים זללו הכל!

שבת שלום, שילי


תיוגים:

שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon