הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
חפשו לפי תגיות

הבלוג של "הבית"

מרק מיניסטרונה

בימים של חורף אני מכינה סיר מרק גדול והפעם הכנתי מרק מיניסטרונה עם המון ירקות, רוטב עגבניות ופסטה שילדים אוהבים!

אז מתחילים?

פורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ (חשוב שהירקות ישמרו על צורתם) 4 גבעולי סלרי, 3 גזרים בינוניים ובצל סגול, מוסיפים שליש כוס שמן זית ומחממים על להבנה בינונית.

חשוב - אנחנו רוצים שהשמן יתחמם יחד עם הסיר והירקות - הם לא יטוגנו אלא יתבשלו בשמן הזית (כמו רטטוי).

כעבור רבע שעה הוסיפו לסיר קופסא קטנה של רסק עגבניות (100 מ"ל), חופן נדיב בזיליקום קצוץ גס וכף עלי תימין וערבבו היטב - בשלו כמה דקות.

הוסיפו לסיר כ-650 מ"ל עגבניות מרוסקות דק (לא עבה - דק!), מים (פעמיים מיכל העגבניות המרוסקות), 5 שיני שום קצוצות, כפית מלח, פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם, חצי כפית סוכר חום (אני אוהבת לבטל את הטעם החמצמץ של העגבניות) וכף אורגנו מיובש.

מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כרבע שעה/עשרים דקות.

מוסיפים חצי כוס גריסי פנינה, 300 גרם פסטה קצרה (אין צורך לבשל מראש), קוביות זוקיני גדול (עובי 1 ס"מ) וצרור מנגולד פרוס גס (ונקי מהאידרה הלבנה הגסה שלו).

מבשלים כשמונה דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם בזיליקום טרי ופרוסת לחם עבה וטעימה.

אם המרק סמיך מידי הוסיפו עוד מים - אל תתביישו!

תודה לעדי קאופמן על המתכון הטעים.


שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon