הצטרפו לרשימת התפוצה 
פוסטים נבחרים
חפשו לפי תגיות

הבלוג של "הבית"

העוגה של דודה הלי

אם יש בעולם עוגה לפסח שאפשר לטרוף כל ימות השנה .. זו העוגה המעולה והפשוטה להכנה של דודה הלי.

איתי וסבא יחיאל מסוגלים לסיים תבנית שלמה בערב אחד ואני מזהירה אתכם, כשהעוגה הזו תכנס אליכם הביתה היא לא תצא...

אז הנה המתכון הכי שווה לפסח במינימום עבודה ובמקסימום מחמאות - לגזור ולשמור!

נ.ב. - סליחה... אבל אף פעם אי אפשר לצלם את העוגה הזו.. היא נזללת מיד... זה מה שנשאר :)

מצרכים:

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר

100 גרם אגוזים טחונים

3 כפות קמח מצה (או קמח לבן)

מיץ מחצי לימון גדול כולל גרידתת הקליפה (לא חובה)

מקציפים את החלבונים (החלק הלבן בביצה) ואז לאט לאט מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף קשה ומבריק

מוסיפים לעיסה את כל שאר המרכיבים – מערבבים לאט לאט ומכניסים לאפייה בתנור 180-190 למשך כ-45 דקות או עד שהעוגה משחימה.

ציפוי אופציונלי לעוגה

100 גרם שוקולד מריר ושתי כפות מים - מחממים במיקרו ומורחים על העוגה.

מעל הכל אפשר לקשט עם אגוזים שלמים, שברי אגוזים או סוכריות לעוגה.

עכשיו אני בטוחה שתהיה להם שבת נפלאה, ואתם? איזו עוגה אתם מכינים לשבת? אשמח לקבל מתכונים קלים ותמונות מגרות :)


תיוגים:

שמור על קשר
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon