בורקס שילדים אוהבים
אני אוהבת מתכונים מהירים בטעמים פשוטים - ככה אני יודעת שהילדים יאכלו ואני אוכל לפרוש לשנ"צ נטול דאגות!
הכנתי שני תבשילים - תבשיל ירקות ותבשיל בשרי - את שניהם אפשר לאכול ככה, כמו שהם או להפוך אותם למילוי בצל עלים או פילו, כך הם יהפכו לבורקסים מהאגדות!
לתבשיל הבשרי - 500 גרם בשר טחון + 100 גרם שומן בקר,1 בצל גדול קצוץ, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית כמון, 2 כפיות פפריקה, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה, 3 כפות שמן, חצי כוס צנוברים (לא חובה).
הוראות ההכנה - מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ואח"כ את הבשר ואת התבלינים. כשהבשר מוכן מוסיפים את הפטרוזיליה.
לתבשיל הירקות - במחבת עם כף שמן הקפיצו 3 בצלים קצוצים, 5 גזרים מגוררים ו-3 קישואים מגוררים. הקפיצו עד הזהבה והוסיפו 3 כפות סויה.
בתאבון!
